onsdag 15 september 2010

Hur kan du påverka?

Förra veckan var jag, Stina och Kenneth som också jobbar på Utveckling Nordmaling och hälsade på Artediskolan. Anledningen till att vi var där var dels för att vi ville berätta om att Nordmaling satsar på att bli årets ungdomskommun 2015, och dels för att göra en mentometerundersökning om ungdomars påverkan i kommunen. Det är många som säger att det inte finns någonting att göra i Nordmaling; varför är det så? Vad är det som saknas? Hur ska man göra om man har en idé man vill genomföra i kommunen? Hur ska politikerna veta vad man tycker och tänker, finns det något annat sätt än att sitta i långa och tråkiga möten?

Klasserna vi träffade var 7A, 7B, 7C, 8C, 9A och 9B och resultatet blev väldigt blandat, men vad som framgick väldigt tydligt var att de flesta av er elever inte tror att politikerna bryr sig om dem, och att det allra viktigaste i en ungdomskommun är att det finns saker att göra, vilket det inte finns nu.

Vad ska man då försöka hitta på? Era förslag var allt ifrån isracingbana och köpcentrum, till rutschbanor på badhuset och mer påverkan på skolmatsedeln. Mycket av detta går att genomföra – om ni vill! Ta kontakt med Stina här om du vill hjälpa till med att göra Nordmaling till en ännu bättre kommun för ungdomar!

Ni klasser som inte var med i fredags – var lugna! Imorgon kommer vi tillbaka och pratar med er! Resultatet från allas undersökningar kommer också att publiceras på kommunens hemsida, www.nordmaling.se

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar