måndag 28 mars 2011

Framgång föder framgång

Hur kommer det sig att vi har så många duktiga unga musiker i Nordmaling just nu? Bra musikskola? Goda förebilder? Bra gener?
För några år sedan producerade vi handbollsspelare på löpande band och Nordmalingsborna gick man ur huset för att se matcherna. Tillsammans uppmuntrade vi de hårt slitande spelarna, trodde på dom som lag och dom gick långt. Både dam, herr, tjej och killag.
Samhället trodde på ungdomarna.
Är det så att vi måste ha förebilder? Hur kan en annans framgång föda min framgång? 
Det borde vara så enkelt att det räcker med att ge våra ungdomar de verktyg de behöver för att växa och må bra, trygghet, framtidstro och självförtroende.
Visst låter det enkelt?
Det brukar ju vara de enkla lösningarna som ger största vinsten.
Ta konstruktionen på sockerbitarna som ligger på restaurangerna runt om i Sverige,den låsanordningen på papperet. En enkel lösning och mannen är i dag miljonär.
Om vi alla ser till att våra ungdomar mår bra och får stöd att växa och utvecklas till framgångsrika och lyckliga varelser, så föder det framgångsrika eftersläntrare som ser möjligheter och framtidstro. 
Tänk om det kunde vara så enkelt någon gång!
Men ett är säkert, framgång föder framgång och då kan man förstå vad uppgivenhet och dålig framtidstro föder………
Tillbaka till våra duktiga musiker, nu får ni backa ända till första meningen.
Vi har en Nordmalingstjej i lag Lisa i körslaget. Här har ni en länk som avslöjar identiteten och en blogg där vi kan följa ” vårt lag”.  Lag Lisa!
Heja heja…..
Bra förebilder!

1 kommentar:

  1. Bra! Stå på! Gillar inte reklamen på VK's blogg! Få til en blogg utan reklam! Hälsing en som er födt i Nordmaling!

    SvaraRadera